donderdag 19 september 2013

De tijd vliegt!

Het is alweer enige tijd geleden..... *bloos*. De tijd gaat zo hard. Vorige week na het zien van "een dubbeltje op zijn kant" dacht ik nog een stukje erover te schrijven, maar er is alweer een nieuwe aflevering van geweest. Als ik dat programma zie ben ik toch altijd blij met onze situatie. Ik kom dan weliswaar niet uit met het boodschappenbudget, maar we hebben ook geen schulden!
Het schiet niet erg op met het bijhouden van mijn uitgaven. Ik gun mij daar toch geen tijd voor denk ik. Wel heb ik ontdekt dat ik elke week mijn budget overschrijdt mede door het feit dat ik denk dat er dingen bijna op zijn en die dan alvast maar mee neem. Dat ga ik dus veranderen, op = op is helemaal niet erg.



Ik moet ook nog een oplossing bedenken voor de extra kosten die je in een maand kan hebben zoals oppas, dierenarts, verjaardag thuis of bij anderen. Vooral verjaardagen van ouders hakken erin. In 2 maanden tijd 3x. Voor sommige van deze kosten leg ik al geld opzij, maar nog meer wegleggen lukt niet. En dan komt het toch weer aan op de boodschappenpot....

3 opmerkingen:

  1. Ik heb een briefje hangen in de keuken. Op dat briefje zet iedereen boodschappen die hij/zij opgemaakt heeft of de laatste uit de voorraadkast heeft genomen.
    De wekelijkse boodschappen en de spullen op het briefje worden gekocht. Zo grijp je nooit mis en koop je ook niet teveel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo doe ik dat ook, weliswaar doe ik dat alleen en roept de rest alleen maar paniekerig uit bijv. de badkamer: mam! de zeep is op!
      Werkt perfect, ik heb altijd een goede voorraad basisartikelen en grijp bijna nooit mis, al is bij luxe artikelen ook mijn stelling: op=op
      Groet, Johanna

      Verwijderen
  2. Misschien kun je ze gewoon een bosje bloemen geven?

    BeantwoordenVerwijderen